15 Aralık 2012 Cumartesi

Muhteşem Yüzyıl 77. Bölüm 12-12-2012

 Muhteşem Yüzyıl'da yayınlanan son bölüm izleyicilere şok üstüne şok yaşattı. Mustafa ve Pargalı adım adım sona yaklaşıyor. Hürrem zaferine ulaşıyor.

Hürrem fitil gibi doldurduğu Sultan Süleyman'ı Pargalı'nın üzerine salar. Pargalı ise Hürrem'den az kalmaz. Kendine yapılan oyunun farkına varan Pargalı Sultan Süleyman'ın karşısına çıkar ve Mustafa ile görüştüğünü anlatır. Sultan Süleyman artırk aklında hep bir soru işareti ile yaklaşacak Pargalı'ya. Her ne kadar inanmak istesede Pargalı'ya hiç bir şey eskisi gib olmayacak. Sultan Süleyman'ın gördüğü rüya Mustafa'nın ve Pargalı'nın adım adım sona yaklaştığını gösteriyor. Mustafa ise Pargalı'nın etkisiyle Helena'ya yolu gösterdi. Helena ise büyük hayal kırıklığı yaşar. Eski hayatına geri dönüş yapar. Mustafa bu kararı alırken büyük zorluk yaşar içi kan ağlasa da mecbur ayrılmak zorunda kalır Helena'dan..
Hürrem sarayı karıştırırken Mihriman'ın aşkına da şahit oldu. Taşrıcalı ile Mihriman'ın arasında yaşananlardan rahatsız olan Hürrem hemen el koyar bu duruma. Taşrıcalı'nın hayatını bağışlayarak kızından uzak durmasını sağlar. Mihrimah'ı da korkutarak tehlikeli işlerden uzak durmasını söyler.
Nigar Kalfa kızını alıp kaçar. Tek derdi bir an önce kızıyla birlikte uzaklaşmak ama bu hiçde kolay olmayacak. Pargalı'dan kurtulmak mümkün olmayacak.