24 Aralık 2012 Pazartesi

Trabzonspor 0-0 Galatasaray Maçı Özeti 23-12-2012

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının kapanış maçınca Trabzonspor, sahasında konuk ettiği lider Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı.
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının kapanış maçınca Trabzonspor, sahasında konuk ettiği lider Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı. Maçta iki takım da önemli pozisyonlar bulurken beklenen gol bir türlü gelmedi. Galatasaray bu sonuçla liderliğini sürdürdü.

İlk yarıda tempo çok yüksek
İki takım da maça çok istekli başladılar. Yüksek tempoda oynanılan ilk yarıda yakalanan pozisyonlar sonuç getirmedi.

3. dakikada Trabzonspor ceza sahasının sağ tarafından serbest vuruş kazandı. Adrian'ın kullandığı atışta top barajdan sekip kornere çıktı. Kullanılan kornerde savunma topu uzaklaştırdı. Seken topa Sapara gelişine vurdu. Savunma bu pozisyona da başarılı şekilde müdahale etti. 5. dakikada ise Selçuk'un sol taraftan kullandığı kornerde kaleci Onur topu çift yumrukla uzaklaştırdı.

11. dakikada Amrabat'ın sağ çaprazdan şutunda top takım arkadaşı Umut'tan döndü. Tekrar topla buluşan Amrabat yerde kaldı ve takımına serbest vuruş kazandırdı. Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta Sapara, Umut'tan önce araya girip topu kornere gönderdi. Selçuk'un kullandığı korneri savunmada Zokora uzaklaştırdı.


14. dakikada Galatasaray'ın etkili geldiği pozisyonda Amrabat'ın ortasında Burak Yılmaz rövaşata denedi ama topu ıskaladı. Pozisyonun devamında sağ kanattan son çizgiye inen Hamit, ceza sahası yayı üzerindeki Riera'yı gördü. İspanyol oyuncunun gelişine şutu direk dibinden auta gitti.
18. dakikada Henrique'nin sağ kanattan ceza sahası dışına yerden ortasında Olcan gelişine nefis vurdu, Muslera topu direk dibinden yumrukla uzaklaştırdı.20. dakikada Trabzonspor'un kullandığı kornerde Riera'nın kafayla vuruşu ters tarafa gitti. Topu önünde bulan Olcan'ın şutu üstten auta gitti.

25'te Amrabat'ın savunma arkasına çok şık bir pas attı. Onur ile karşı karşıya kalan Burak'ın şutu yandan dışarıya gitti. Kale önünde Umut Bulut bomboş pozisyondaydı. 27'de Adrian'ın çok sert şutunda Muslera topu çeldi. Pozisyonu takip eden OIcan'ın şutunu da son bir hamleyle Muslera çelmeyi başardı. Bu arada Olcan için ofsayt bayrağı kalktı.

33'te Olcan Adın'ın ceza sahası dışından şutuna Melo ayak koydu, seken top Muslera'da kaldı. 35. dakikada Giray'ın uzun pasında Henrique karşı karşıya kalacakken son anda Dany topu kornere gönderdi. Olcan'ın kullandıpı korneri savunma uzaklaştırdı.

37. dakikada Sol kanattan ceza sahasına giren Amrabat ön direğe ortaladı. Umut'un yetişemediği top kaleci Onur'da kaldı. 38'de Melo'nun savunma arkasına şık pasında Riera topu kovaladı ve ayağını koydu. Riera'nın şutu üstten farklı şekilde auta gitti.

İlk yarının sonları yaklaşırken 44. dakikada Ceza sahası dışından yaklaşık 30 metreden çok sert vuran Zokora'nın şutu az farkla dışarıya gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı başladığı gibi sona erdi 0-0.



Değişiklikler de çare olmadı

İkinci yarıya çok daha istekli başlayan Trabzonspor, Galatasaray'a göre daha net pozisyonlar yakalamasına rağmen bir türlü öne geçmeyi başaramadı.

Dakikalar 47'yi gösterirken Trabzonspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Adrian'ın kaleye gönderdiği topu Melo kornere uzaklaştırdı. Adrian'ın kullandığı kornerde Muslera başarılıydı. 51. dakikada ise Yine sağ kanattan Adrian'ın
0 - 0
5İsabetli şut2
11İsabetsiz şut10
11Korner4
10Faul11
1Sarı kart1
0Kırmızı kart0
%42Topla oynama%58
kullandığı duran topta Muslera rahat şekilde topu kontrol etti.

52. dakikada Amrabat'ın ara pasında topla buluşan Burak içeriye pasını çıkardı. Yavaş kalan paso kaleci Onur zamanında müdahaleyle topu tuttu. 53'te ise Orta alanda topu kapan Melo, hiç beklemeden kaleye yaklaştı ve şutunu çekti. Top üstten auta gitti.

Dakikalar 56'yı gösterirken Serkan Balcı'nın sağ kanattan etkili ortasında bomboş pozisyonda kafayı vuran Adrian topu yandan auta gönderdi.

64. dakikada Eboue'nin sağ kanattan ortasında top kimseye dokunmadan taca çıktı. 70. dakikada Yekta'nın pasında hücuma destek veren Riera topu kontrol edemedi. Meşin yuvarlak auta gitti.

72'de Halil'in sağ kanattan arka direğe ortasında hem Olcan Hem Henrique topa hareketlendi. İki oyuncu anlaşamayınca top dışarıya çıktı.

75. dakikada Adrian'ın sağ taraftan kullandığı kornerde savunmasına yardım eden Burak Yılmaz tehlikeyi uzaklaştırdı. 80'de Yekta'nın ceza sahası içerisine yerden pasında, Aydın'dan önce Giray araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın 82. dakikasında Olcan'ın sağ çizgiden içeriye çevirdiği topu önünde bulan Adrian, müsait pozisyonda aşırtma bir vuruş yaptı. Top üstten auta gitti. 88. dakikada Olcan'ın ceza sahası dışından sert şutunu Muslera direk dibinde kontrol etti. 90. dakikada ise Alanzinho'nun ceza sahası dışından şutunu Muslera iki hamlede kontrol etti.

Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca karşılaşma başladığı gibi sona erdi 0-0.