23 Kasım 2012 Cuma

Marsilya 0-1 Fenerbahçe Maçı özeti 22.11.2012

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. maçında Fenerbahçe, Fransız temsilcisi Marsilya'yı 1-0 yenerek geçti.

Ve sonucu merakla beklenen Fener marsilya maçı geniş özeti ve golleri... Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Fransa'nın Marsilya takımı ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Bekir'in attığı golle Marsilya'yı 1-0 yenerek lider olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi. İşte Marsilya Fenerbahçe maçı özeti ve Bekir'in muheşem golü..

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. maçında Fenerbahçe deplasmanda Marsilya ile kozlarını paylaştı. Velodrome Stadı'nda oynanan maçta gülen taraf ilk yarıda bulduğu golle sarı lacivertli takımımız Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'nin İstanbul'a galibiyetle dönmesini ve UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst turu garantileten gol 40. dakikada Bekir İrtegün'ün rövaşatasından geldi.

Bu galibiyetle F.Bahçe puanını 13 yaptı ve son maç öncesinde gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. Marsilya ise 5 puanda kaldı.

KOCAMAN ESKİŞEHİR KADROSUNU BOZMADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda deplasmanda Olympique Marsilya ile yaptıkları maçta, ligdeki Eskişehirspor maçının 11'inden değişiklik yapmadan takımını sahaya sürdü.

Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçın 11 kişilik kadrosuna Olympique Marsilya karşısında da görev verdi.

Fenerbahçe'de kaleyi Volkan Demirel korurken, savunma Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım'dan, orta alan Meireles, Mehmet Topal, Kuyt, Cristian ve Caner Erkin'den oluştu. Forvette de Sow görev aldı.

Fenerbahçe'de performansındaki düşüş nedeniyle son maçlarda kadroya giremeyen Krasic, Olympique Marsilya mücadelesinde yedekler arasında yer buldu. Sarı lacivertli takımda Marsilya'ya getirilen 20 kişilik kadrodan, kalecilerden Serkan Kırıntılı ve Recep Niyaz 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

F.BAHÇE İLK TEDBİRİ ELDEN BIRAKMADI

Alacağı bir puanla gruptan çıkmayı garantileyecek olan Fenerbahçe karşılaşmaya savunmaya öncelik veren bir futbol anlayışı ile çıktı. Rakibinin topla oynamasına izin veren sarı-lacivertli ekip oyunu kendi sahasında kabul etti.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 28. dakikada ev sahibi Marsilya'dan geldi. Andre Ayew, Barton'dan aldığı pası topuğuyla Raspentino'ya aktardı. Tek pasla yeniden ceza alanına giren Ayew bir anda kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı. Sol ayağı ile yaptığı vuruş üstten auta çıkarken taraftarlar derin bir nefes aldı.

BEKİR IBRA VE MEXES'E SELAM GÖNDERDİ

Marsilya atağından sonra dakikalar 33'ü gösterirken Caner Erkin ceza alanı dışından şansını denedi ancak kaleci Mandanda'yı geçemedi. Kuyt ve Sow ile Marsilya sağ kanadını zorlayan Fenerbahçe golü ise sol kanattan geliştirdiği atak sonucunda buldu.

40. dakikada kazanılan koneri Baroni ön direğe kesti. Gökhan Gönül'ün kafayla aşırttığı top penaltı noktasında bekleyen Bekir'e geldi. Bekir önce göğsüyle durdurduğu topu daha sonra Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Anderlecht - AC Milan maçında Milanlı Mexes'nin attığı gole nazire yaparcasına bir rövaşata ile ağlara gönderdi: 0-1

TRİBÜNLERDE OLAY ÇIKTI

Golden sonra adeta tribünler karıştı. Marsilya taraftarları bir anda taşkınlık yaşatırken statta yer alan Fransa polisi müdehale etmek zorunda kaldı. Fenerbahçelilerin de yaktıkları meşaleden dolayı uyarı anonsu aldığı sırada da maçın hakemi Martin Atkinson ilk 45 dakikanın son düdüğünü çaldı.

İkinci yarıya istekli ve hızlı başlayan taraf ev sahibi ekipti. Jordan Ayew ve Andre Ayew'in istekli oyunun ile Fenerbahçe savunması dengesi yakalanmaya çalışıldı. 48. dakikada Ayew'lerin Jordan'ı ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak Volkan güçlükle de olsa topu kornere göndermeyi başardı.

MARSİLYA BASTIRDI AMA

50. dakikadan sonra oyunun kontrolü Marsilya'ya geçti. Beraberliğin yettiği Fenerbahçe galip durumdayken savunmada ödün vermek istemedi ve önceliği bu bölgeye verdi. 58. dakikada Amalfitano'nun ortasına arka direkte Jordan Ayew vurdu. Tribünler bir anda "gol" sesiyle inledi ancak bu sadece bir göz yanılgısıydı top ağların içine değil arka taraftan dışına temas etti. 59'da Marsilya'nın etkili oyuncularından Amalfitano'nun ceza alanı dışından gönderdiği füzeyi yine milli kaleci Volkan kornere tokatladı.

TOPUN BİZİ SEVDİĞİ ANLAR

Maçın 83. dakikasında Marsilya beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza alanı içine soldan gelen ortayı Volkan yumrukla uzaklaştırmak isterken top Barton'ın önüne düştü. İngiliz oyuncunun ceza alanı dışı sol çaprazından yaptığı sert vuruşa Volkan tüm çabasına rağmen ulaşamadı. Ne var ki meşin yuvarlak kale yerine auta gitmeyi tercih etti. 90. dakikada ise sağdan gelen orta Volkan'ı geçti ve Andre Ayew'in kafa vuruşunda ağlara giderken araya giren Bekir mutlak bir gole engel oldu. Uzatma dakikalarında ise Abdallah'ın ceza alanı dışından yaptığı vuruş üst direkten auta çıktı.

Kalan dakikalar gole sahne olmayınca Fenerbahçe maçı 1-0 kazandı ve grup lideri olarak 3. tura yükselmeyi garantiledi.