22 Aralık 2012 Cumartesi

Fenerbahçe 1-3 KDÇ Karabükspor Maçı Özeti 22-12-2012

Fenerbahçe 1-3 Karabükspor Maçı Özeti ve Golleri 22 Aralık 2012
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, sahasında Karabükspor'u konuk ettiği maçta 3-1'lik şok bir mağlubiyet alarak devre arasına moralsiz girdi. Skorun 3-0'a geldiği dakikalarda statt istifa sesleri yükseldi.

Kadıköy'de şok!
Maça ev sahibi ekip daha etkili bir başlangıç yaptı. Henüz 4. dakikada sağ kanattan Gökhan'ın yerden ortasında Sow'un şutu etkisizdi. Top savunmaya takıldı.

8. dakikada Karabük atağında Birol'un kullandığı kornerde Volkan'ın yumrukladığı to Shelto'a düştü. Shelton'ın şutu ise üstten auta gitti. 10. dakikada ise Lua-Lua'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Erdem'in ceza sahası içerisine yaptığı ortada top altıpas üstünde bulunan İlhan Parlak topu kontrol edemeyince Volkan topun sahibi oldu.

13. dakikada Fenerbahçe yaklaşık 25 metreden serbest vuruş kazandı. Baroni'nin doğrudan kaleye şutunda top takım arkadaşından döndü. Bu pozisyonun devamında Karabükspor savunmasından atılan uzun topta Hasan Ali hamle yapamadı. Araya giren İlhan, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. İlhan'ın şutu üstten farklı şekilde auta gitti.

18. dakikada Gökhan'ın pasında topla buluşan Baroni, kendi etrafında döndükten sonra ştunu çekti. Top kaleci Bora'da kaldı.
25. dakikada Sezer'in kullandığı serbest vuruşta Krasic topu kontrol edemedi. Pozisyonun devamında Kuyt'ın ortasında ise Sow yükselemedi ve top taç çizgisine doğru açıldı.

28'de Bekir İrtegün Karabükspor atağını faulle durdurdu. Birol'un kullandığı serbest vuruşta top direğin dibinden dışarıya çıktı. 33. dakikada Mabiala'nın müdahalesi sonrası Sezer yerde kaldı ve Fenerbahçe ceza sahasının hemen dışından, cepheden bir serbest vuruş kazandı. Sezer'in kullandığı atış barajdan geri geldi.

34'te Hasan Ali'nin sol kanattan yerden ortasında bomboş pozisyonda olan Sezer, kale önünde topu ıskaladı. 38. dakikada Lualua ile verkaça girmesinin ardından Volkan ile karşı karşıya kalan İlhan, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi 0-1.

Dakikalar 41'i gösterirken Kuyt'ın kaptırdığı topun ardından çok hızlı çıkan Karabükspor'da Yiğit'in pasında Lualua, Volkan ile karşı karşıya kaldı ve yerden şutunu çekti. Volkan'ın ters ayakta kaldığı pozisyonda top ağlara gitti 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı Karabükspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Değişiklikler de çare olmadı

İkinci yarıya çok daha istekli başlayan Fenerbahçe, oyuncu değişikliklerinin ardından pozisyonları da bulan taraf oldu.

Dakikalar 51'i gösterirken sol kanattan Baroni'nin kullandığı köşe vuruşu savunmadan sekip ceza sahası yayının hemen dışında bulunan Salih Uçan'a geldi. Salih Uçan'ın gelişine çektiği şutta top farklı şekilde üstten dışarı çıktı.
1 - 3
8İsabetli şut5
10İsabetsiz şut4
8Korner3
18Faul19
2Sarı kart5
-Kırmızı kart-
%46Topla oynama%54

57. dakikada Salih'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Milos Krasic'in ceza sahası içerisine yaptığı ortayı Karabükspor savunması kafayla uzaklaştırdı.

Dakikalar 60'ı gösterirken Moussa Sow'un kale çizgisi önüne aşırttığı topa hareketlenen Caner Erkin ayağını fazla kaldırınca hakem tehlikeli hareket ve çift vuruş kararı verdi.

63. dakikada Lualua'nın ortasında Bekir topu kornere gönderdi. Birol'un kullandığı kornerde Mabiala kafayı vurdu. Top auta gitti.  65. dakikada Hızlı çıkan Fenerbahçe'de Moussa Sow, takım arkadaşlarını beklemeden şutunu çekti. Top yandan auta gitti.

Oyunun bu bölümlerinde Kayserispor bir gol daha bulmak için rakip yarı sahayı ablukaya alırken Beşiktaş bir türlü istediklerini gerçekleştiremedi. Ama hızlı hücumlarda yine tehlikeler yarattılar.

69. dakikada sol kanattan ceza sahasını giren Lualua, son çizgide Hasan Ali'yi çalımladı ve dar açısına rağmen Volkan'ın yanından topu ağlara gönderdi 0-3. 72. dakikada Shelton'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruş Volkan'da kaldı.

75. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasında uçarak kafayı vuran Kuyt farkı ikiye indirdi 1-3. 85. dakikada Caner Erkin'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda Semih'in kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

90 dakika sonunda skoru 3-1'de tutan Karabükspor, Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe'yi de deplasmdan 3-1 mağlup etmeyi başardı.