22 Kasım 2012 Perşembe

Marsilya - Fenerbahçe 22.11.2012

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. maçında sarı lacivertli temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Fransa'nın Marsilya takımı ile kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe, Marsilya maçında 1 puan alsa bile adını bir üst tura yazdıracak.
Marsilya Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda? sorusunun cevabını ve maç öncesi tüm ayrıntılar haberimizde..


Marsilya Fenerbahça maçı için geri sayım sürüyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Fransa'da Marsilya'yı yenerek adını bir üstü tura yazdırmak istiyor. Marsilya Fenerbahçe maçını İngiliz hakem Martin Atkinson idare edecek. Fransa'nın Marsilya şehrindeki Stade Velodrome'de bu akşam saat 22:05'te başlayacak maç star tv ekranlarında canlı olarak izlenebilecek.

Grubunda oynadığı ilk 4 maç sonunda 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Fenerbahçe 10 puanla lider durumda yer alıyor. Fransız temsilcisi Olympique Marsilya ise, 1 galibiyet ve 1 yenilgiyle beraber 2 beraberlik alarak topladığı 5 puanla 3. sırada bulunuyor.ç

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Olympique Marsilya'yla ilk maçta 2-2 berabere kalan sarı-lacivertli takım, Fransa'dan puan alması durumunda UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst tura adını yazdıracak. Fenerbahçe'de, sakat veya cezalı oyuncu yer almıyor.

C Grubu'nda ayrıca bu akşam 22:05'te Borussia Mönchengladbach-AEL Limassol maçı oynanacak.

PUAN DURUMU

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda puan durumu şöyle:

Takımlar O G B M A Y P
----------------------------------------------------
1-Fenerbahçe 4 3 1 0 9 4 10
2-B. Mönchengladbach 4 1 2 1 6 6 5
3-O. Marsilya 4 1 2 1 9 7 5
4-AEL Limassol 4 0 1 3 1 8 1

FENERBAHÇE MARSİLYA HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda deplasmanda Olympique Marsilya ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Fransız ekiple bu akşam deplasmanda karşılaşacak sarı lacivertliler, son çalışmasını maçın oynanacağı Velodrome Stadı'nda yaptı.

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın futbolcularıyla saha ortasında yaptığı toplantının ardından başlayan antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutuldu.

Sarı lacivertli takımın antrenmanını kafileyle Marsilya'ya gelen yöneticiler ve delegasyon da izledi. Delegasyonda yer alanlar, antrenman için sahaya çıkarken futbolcuları alkışladı.

Antrenmanın başında Fenerbahçe formalı minik taraftarlar teknik direktör Aykut Kocaman ve kaleci Volkan Demirel'e çiçek verdi.

Bu arada bugünkü maç öncesi Velodrome Stadı'nın üzerinin kapatılması için yapılan inşaat çalışmaları da sürüyor. 40 bin seyirci kapasiteli statta süren çalışmalar nedeniyle bugünkü maçta bazı tribünlerin kullanılmayacağı belirtildi.

KOCAMAN İLE AVRUPA'DA TAM GAZ

Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı bir performans ortaya koyuyor.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi için oynadığı ön eleme maçlarında başarılı olamayan ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden sarı-lacivertli takım, bu kulvarda oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik eldi. Fenerbahçe, aldığı bu sonuçlarla Kocaman yönetiminde istikrarlı bir çizgi yakaladı. Avrupa arenasında yaptığı son 5 maçta yenilmeyen Fenerbahçe, 3 maçı kazandı, 2 de beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler, Kocaman ile Avrupa'da çıktığı toplam 12 maçın 4'ünü kazandı. 5 beraberliği bulunan Fenerbahçe, 3 de yenilgi aldı.


2010-2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ve UEFA Avrupa Ligi play-off turlarını geçemeyerek Avrupa'ya erken veda eden Fenerbahçe, bu sezon ''Devler Ligi''ne katılamadıysa da Avrupa Ligi kulvarındaki başarısıyla dikkat çekiyor.

KOCAMAN'IN AVRUPA PERFORMANSI

Aykut Kocaman döneminde 2010-2011 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Young Boys'a, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda da Yunanistan'ın PAOK takımına elenerek, Avrupa'ya erken veda eden Fenerbahçe, 2011-2012 sezonunda ise futbolda şike soruşturması sürecinde men edildiği için UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer alamadı.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Romanya'nın Vaslui takımını eleyerek, ilk kez Avrupa'da tur atlayan Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, play-off turunda ise Rusya'nın Spartak Moskova takımına elendi ve UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasından katıldı.

(C) Grubu'ndaki ilk maçında İstanbul'da 2-0 öne geçtiği Olympique Marsilya karşısında 90 dakikayı 2-2 berabere tamamlayan Fenerbahçe, ardından Borussia Mönchengladbach (4-2) ve AEL Limassol (1-0, 2-0) karşısında 3 maçta da kazandı.

Aykut Kocaman yönetimindeki Avrupa kupası maçları ve alınan sonuçlar şöyle:

2010-2011 Sezonu
----------------
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme:
Young Boys-Fenerbahçe: 2 - 2
Fenerbahçe-Young Boys: 0 - 1

UEFA Avrupa Ligi play-off turu:
PAOK-Fenerbahçe: 1 - 0
Fenerbahçe-PAOK: 1 - 1

2012-2013 Sezonu
----------------
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme:
Fenerbahçe-Vaslui: 1 - 1
Vaslui-Fenerbahçe: 1 - 4
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu:
Spartak Moskova-Fenerbahçe: 2 - 1
Fenerbahçe-Spartak Moskova: 1 - 1

UEFA Avrupa Ligi:
Fenerbahçe-Olympique Marsilya: 2 - 2
Borussia Mönchengladbach-Fenerbahçe: 2 - 4
AEL Limassol-Fenerbahçe: 0 - 1
Fenerbahçe-AEL Limassol: 2 - 0